Welkom op de groepspagina van groep 1b

Mei 2018
Afgelopen weken hebben we gewerkt over de post. We hebben ook een kaart gemaakt en deze op de post gedaan. Hier kunt u wat foto's zien.

Maart 2018M
FEEST! Hier werken we al een tijd over. We leerden over hoe een huis gezellig gemaakt wordt voor een feest, telden kaarsjes, leerden feestliedjes en kwamen erachter dat er heel veel verschillende feesten zijn. Op 7 februari hebben wij het verjaardagsfeest van onze juffen gevierd.
Met een feest eet je vaak ongezonde dingen, maar wij hebben ook geleerd welke traktaties gezond zijn. We hadden onze eigen speelgoedwinkel en maakten een verlanglijstje.
Wilt u foto's zien van dit thema? Klik dan hier.

November 2017
We werken al even over de dokter. In onze klas hebben we zelfs een ziekenhuis. En wat is het druk in het ziekenhuis! De jonge patiŽntjes genieten meestal van hun behandeling en laten toe dat de dokters van alles onderzoeken.
We kregen ook bezoek van de moeder van Gerlinde, een echte zuster! Nijntje ligt ondertussen ook een poosje in ons ziekenhuis, want ze was uitgedroogd. Gelukkig slaat het infuus aan.
Wilt u foto's zien? Klik dan hier.

Oktober 2017
Op woensdag 11 oktober hebben we een leuke morgen gehad. Die morgen kwamen de contactouders voorlezen uit het actieboek 'bange Barend' en hebben we heerlijk gesmuld van een high tea. Hier ziet u er foto's van.
Ook konden we die woensdagmorgen een mooi boek kopen in de gang. Er zijn best veel kinderen die een boekje uitgezocht hebben, want: LEZEN IS LEUK! Hier kunt u nog wat foto's van de boekenmarkt zien.
Donderdagmorgen 12 oktober werd de prijs van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Alle kleurplaten waren mooi ingekleurd, maar er kan er maar 1 per klas de winnaar zijn... In onze klas heeft Barend gewonnen. Hij heeft een cadeautje gekregen: het actieboek. Grappig hť, dat gaat ook over Barend!

Augustus 2017
We zijn na de zomervakantie gestart met een kleine groep. In de loop van het jaar zullen er meer kinderen instromen.
Sommige kinderen gingen pas na de zomervakantie voor het eerst naar school.
We hebben al veel gehoord en geleerd op school. We hoorden Bijbelverhalen over bidden, we zingen dagelijks, ook hebben we allerlei rode spullen opgezocht en gepraat over waar we de vorm rondje/cirkel allemaal zien... Misschien heeft u thuis ook al van alles gehoord van uw kind. Om foto's te zien van het buiten spelen en het spelen/werken, klik hier.