Welkom op de groepspagina van groep 1b/2b

Oktober 2018
De eerste periode ligt achter ons. De afgelopen weken stond de leefomgeving van de kinderen - als speel/ werkthema-  centraal. Zo hebben we gekeken naar ons huis: hoe ziet het eruit? Met wie woon je daar? Wat vind jij het leukste plekje in je huis? Met wie speel je, waar speel je? En hoe ga je om met kinderen met wie je speelt. 
We hebben ook samen gewerkt aan de groepsregels!

Ook hebben we een buurtwandeling gemaakt, waarbij we een start gemaakt hebben met ons volgende thema: de herfst! 
Voor foto's klikt u hier

Februari 2019 Het mooiste visje van de zee
Dit boek was het uitgangspunt van ons thema. We hebben veel aandacht besteed aan hoe je met elkaar om gaat of zou moeten gaan. Regenboog, de vis is een voorbeeld van hoe het vaak niet moet, maar aan het einde van het boek is hij er vaak wel achter hoe belangrijk anderen voor hem zijn. 

We hebben, dankzij de input van uw kinderen en u als ouders, veel geleerd over de verschillende soorten vissen die er zijn. Sommigen kinderen vonden het heel interessant om dit te presenteren aan de hand van materiaal van thuis. 

Ook gingen we naar de visboer en mochten we proeven van de kibbeling! Daarna startten we zelf een viswinkeltje bij ons op de gang. We maken hier echte bonnetjes en ook op telefonische bestelling maakt de visboer 'snoekbaars' alles in orde.

Om u ook mee te laten genieten, ziet u hier de foto's.

Maart 2019

Naar het Wellant College te Ottoland... een fantastische excursie! We hebben genoten van de dieren die we konden bekijken, maar ook mochten borstelen of vasthouden. Tot slot maakten we allemaal een bloembakje met bloemen die tegelijk de naam hebben van een muziekinstrument... Weet u het raadseltje op te lossen? Wij weten het antwoord al... Geniet u mee? Klik dan hier voor de foto's