Welkom op de groepspagina van groep 1c/2a

oktober/november 2017
Na de herfstvakantie zijn we aan het thema : mmm...lekker : herfst!  begonnen.
We hebben eerst eens goed buiten rond gekeken ( daar ziet u hier wat foto's van ) : wat mooi al die kleuren van de herfst!  Wat valt er van de bomen? Eikels, kastanjes... lekker voor de dieren! Maar de mensen? Eten die ook vruchten die in de herfst van de bomen vallen? Ja! Peren, appels...Wat kan je daarvan maken? Appeltaart, appelflappen... Groep 1 heeft appelstukjes gesneden voor de appelflappen en de dag daarna hebben we er lekker van gesmuld. We gingen naar de fruithandel ( foto's ziet u hier)en zagen daar peren en héél veel appels. We kregen allemaal een gratis appel en we hebben wel zeven soorten appels gekocht om te proeven: Golden Delicious, Cox Orange, Elstar,  Goudrenetten... We weten er al heel veel van!  De week daarna hebben we er lekker van geproefd en gesmuld: zoet of zuur? Hard of zacht? en... we hebben zelf ook een fruitwinkel ingericht. We verkopen elke schooldag (nep) fruit.

september 2017
Hallo! Dit zijn wij: de kleuters van groep 1c/2a!
In dit nieuwe schooljaar zijn wij gelijk aan het werk gegaan met ons nieuwe thema: "Bas gaat naar het strand."
Nou, daar komt hij van alles tegen: vliegers, een vuurtoren, zeesterren.... en zelfs vissen in de zee!
Die vissen hebben we deze week bekeken bij de visboer, en heerlijk van de kibbeling gesmuld natuurlijk!
Nu gaan we op school ook een viskraam maken, want we weten nu precies waar je allemaal aan moet denken als je een viskraam maakt. Hier ziet u de foto's van de excursie naar de visboer.