Welkom op de groepspagina van groep 1c/2a
juni 2018
Het schooljaar is al weer bijna om. Na het thema over de ridders zijn we (na Moederdag en Vaderdag) begonnen aan ons laatste thema : zomerfeest! We maakten een zon, een zonneklep, een paar slippers,  een picknickmand en een verftekening over : buiten eten. Allemaal dingen die bij de zomer horen. En buiten was het heel veel dagen lekker warm, zodat we zonder jas naar buiten konden. Binnenkort gaan we ook nog een echt feestje vieren: het juffenfeest. We zijn ook al met de afronding van het schooljaar bezig: de laatste keer school op seef,  kennismaken in groep 3, er komt nog een vossenjacht.... Weer genoeg feestelijke dingen in het verschiet!

maart 2018
We zijn al weer met een nieuw thema begonnen! We werken nu over jonkvrouwen, ridders en kastelen. We hebben een "kasteel   " in de klas gemaakt waar we in spelen. Ook zijn we bezig met het maken van ridder- en jonkvrouwenkleding.               We leren ook veel over het kasteel leven van de Middeleeuwen. Heel erg interessant!                                                                               Een aantal kinderen is zelfs bezig met een geheime missie! We leerden ook weer een nieuwe letter : de letter r van ridder Roderick.

januari 2018
Een nieuw jaar is weer begonnen! En we zijn ook weer met een nieuw thema begonnen: de noord- en zuidpool. In ons land ligt er niet zo vaak sneeuw  en ijs, maar daar wel! We zijn begonnen met de letter K van koud. Daarna gaan we met elkaar verder denken over het thema: Welke dieren leven er ? Wonen er ook mensen en zijn daar ook huizen? Genoeg te leren over dit thema!

Welke dieren leven er op de Noordpool? En welke dieren leven er op de Zuidpool? Wij weten er inmiddels alles van. We hebben
zelfs gespeeld in een "echte" iglo! Ook hebben we gevoeld hoe koud ijs is, want we speelden met ijsklonten in de zandtafel. We hebben trouwens ook de temperatuur gemeten...

oktober/november 2017
Na de herfstvakantie zijn we aan het thema : mmm...lekker : herfst!  begonnen.
We hebben eerst eens goed buiten rond gekeken ( daar ziet u hier wat foto's van ) : wat mooi al die kleuren van de herfst!  Wat valt er van de bomen? Eikels, kastanjes... lekker voor de dieren! Maar de mensen? Eten die ook vruchten die in de herfst van de bomen vallen? Ja! Peren, appels...Wat kan je daarvan maken? Appeltaart, appelflappen... Groep 1 heeft appelstukjes gesneden voor de appelflappen en de dag daarna hebben we er lekker van gesmuld. We gingen naar de fruithandel ( foto's ziet u hier)en zagen daar peren en héél veel appels. We kregen allemaal een gratis appel en we hebben wel zeven soorten appels gekocht om te proeven: Golden Delicious, Cox Orange, Elstar,  Goudrenetten... We weten er al heel veel van!  De week daarna hebben we er lekker van geproefd en gesmuld: zoet of zuur? Hard of zacht? en... we hebben zelf ook een fruitwinkel ingericht. We verkopen elke schooldag (nep) fruit.

september 2017
Hallo! Dit zijn wij: de kleuters van groep 1c/2a!
In dit nieuwe schooljaar zijn wij gelijk aan het werk gegaan met ons nieuwe thema: "Bas gaat naar het strand."
Nou, daar komt hij van alles tegen: vliegers, een vuurtoren, zeesterren.... en zelfs vissen in de zee!
Die vissen hebben we deze week bekeken bij de visboer, en heerlijk van de kibbeling gesmuld natuurlijk!
Nu gaan we op school ook een viskraam maken, want we weten nu precies waar je allemaal aan moet denken als je een viskraam maakt. Hier ziet u de foto's van de excursie naar de visboer.