Welkom op de groepspagina van groep 3b

7 juni 2018

Eindelijk was het vandaag zo ver....we gingen op kraamvisite bij Greetje Korevaar! Wat was het gezellig (en ook erg warm ;-) De juf kreeg een grote mand kado's waar iedereen iets in gedaan had. Ze was erg verrast! We mochten ook in de stal kijken en hebben nog spelletjes gedaan in het weiland! Het was echt een succes! HIER de foto's van deze gezellige middag.


17 mei 2018

Het was zo gezellig in de klas vanmiddag! We hadden onze tweede techniek-les... We leerden over drijven, rijden en stroom en maakten zeep of metselden een huis. En nog veel meer! Hier ziet u foto's. Geweldig dat er weer 7 mama's kwamen helpen in de klas! Bedankt mama's!


18 april 2018

Inmiddels werken we al even over het thema "Kunst". Wat leren we veel!! Over Mondriaan, Rembrandt en van Gogh, over zelfportretten en stillevens, mengen en de basiskleuren en nog veel meer! Vanmorgen gingen we op excursie naar de Koperen Knop. We leerden er ng meer over kunst... En we gingen op speurtocht naar kunst... Rania's vader bracht ons met de bus, het was een groot succes! Bedankt, papa van Rania!!! Klikt u HIER voor foto's?


29 maart 2018

Als afsluiting van het thema "de schat" zijn we met elkaar op zoek gegaan naar een echte schat!!
Hier ziet u foto's.... 

21 februari 2018

Vandaag nam juf Korevaar afscheid van ons....ze gaat met zwangerschapsverlof omdat ze over een poosje een baby krijgt! Dat vinden we erg leuk ! En we zijn heel benieuwd of het een jongetje of een meisje wordt... Maar we waren ook wel een beetje verdrietig hoor omdat we de juf echt wel gaan missen! 
Vanmorgen hebben we voor het afscheid en ons Letterfeest een high tea gehouden. Wat was dat lekker zeg! Heel veel mama's hadden lekkere dingen gemaakt en we hebben er echt heel erg van gesmuld! Dankuwel mama's voor alles!!! 
Groetjes van de jufs en de kinderen van groep 3b
Hier vindt u foto's van vanmorgen!


14 december 2017

Vanmiddag hebben we onze eerste techniekles gehad! Het was erg leuk! We waren erg blij dat er wel 6 moeders en ook nog een grote zus in onze klas waren die ons hebben geholpen! We hebben leuke dingen gedaan zoals een toren bouwen, zeepjes maken, lampjes laten branden met batterijen, een huisje metselen en nog veel meer! Kijkt u even mee? Klik hier.

Vorige week was ook de moeder van Leah in onze klas. Zij vertelde over haar werk als zuster in het ziekenhuis. Hier zijn ook nog een paar foto's van.


1 december 2017

Vanmorgen zijn we met de hele klas bij de brandweerkazerne geweest! Wat hadden we er zin in en wat was het leuk! Twee brandweermannen hebben ons heel veel geleerd....brandweer Batenburg en brandweer Vlot. We mochten in de brandweerauto zitten en zagen daar heel veel spullen! Bijvoorbeeld helmen, maskers, brandslangen en zuurstofflessen. Ook hebben we geleerd wat de brandweer allemaal doet: brand blussen, dieren redden, mensen uit auto's redden bij een ongeluk en nog veel meer. We mochten allemaal de brandweerhelm even passen en ook mochten we voelen hoe zwaar de grote 'schaar' is die de brandweer gebruikt om het dak van een auto te knippen....poeh poeh we kregen hem bijna niet opgetild! De juf en de mama's mochten ook nog een brandje blussen: als je vlam in de pan krijgt, moet je heel voorzichtig het deksel op de pan doen en dan gaat het gewoon weer uit! Bedankt brandweermannen! Het was erg leuk! Groetjes van groep 3b
Klik HIER voor foto's

PS hier alvast een paar foto's van vanmiddag: we zijn alweer begonnen met ons nieuwe thema "mijn lijf/het ziekenhuis"


28 oktober 2017

We zitten inmiddels alweer 10 weken in groep 3! En we hebben het erg naar ons zin, We leren deze weken veel over "smakelijk eten". Drie keer in de week gaan we spelen/werken. Dan mogen we werken in hoeken. Omdat we over "smakelijk eten" werken, gaan de opdrachten daarover. We bouwen een restaurant van lego, we schrijven een menukaart, stempelen woorden over "eten", spelen in ons restaurant als kok, klant of ober, knutselen ons lievelingseten, werken op de computer en nog veel meer. De juf heeft er wat foto's van gemaakt. Kijkt u mee? Klikt u hier.


15 september 2017

Vandaag was een spannende dag! We zijn met z'n allen op schoolreis geweest naar het Openluchtmuseum...we gingen met de bus en sommige kinderen vonden het wel hl lang rijden! "Zijn we er al bijna?" En jawel na een uur in de bus, kwamen we er aan. Het is een heel leuke dag geworden. 's Morgens hebben we gewerkt over "Wat wil je later worden?" We hebben geoefend met oude beroepen van vroeger. Sommige kinderen hebben in de wasserij gewerkt....tjonge wat maakte zo'n oude wasmachine van vroeger veel herrie! Andere kinderen hebben een tegeltje beschilderd net zoals vroeger een plateelschilder of in de oliemolen gewerkt. We hebben ook gewerkt als boer.....kruiwagens vol hout rond gereden en gesjouwd met een juk. 's Middags hebben we verder rond gekeken in het park. Lekker even spelen in de speeltuin en het Kindererf, ons geld uitgegeven (want dat brandde in onze jaszak ;-) en nog veel meer. Het was een heel fijne dag! We bedanken de mama's van Anna, Laurens, Rienke en Wiebe dat ze mee wilden gaan... groetjes van groep 3b en juf de Ruijter
HIER vindt u heel veel foto's...


6 september 2017

We zitten nog maar een paar weken in groep 3, en we krijgen al 'hoog bezoek'. Burgemeester Heijkoop van de gemeente Hardinxveld-Giessendam komt kennismaken met onze school. Hij komt bij ons, in groep 3b, voorlezen uit de 'Gulzige Geit'. Ook mogen we de mooie ambtsketting van dichtbij bekijken. Door middel van
deze foto's kunt u met ons nagenieten.
Staan we er niet mooi op, samen met de burgemeester?