Welkom op de groepspagina van groep 3b

Inmiddels zitten we alweer een aantal weken in groep 3. Dat was best even wennen om achter een tafel te zitten hoor... maar gelukkig doen we vaak bewegingsspelletjes en zingen we veel. Toch is het ook erg leuk om in groep 3 te werken; we genieten van het werken in werkboekjes, de leuke thema's, de schrijflessen, de rekenlessen, verkeer, het zonnetje van de week enzovoorts.

Vooral het leren lezen in groep 3 vinden wij erg leuk! Wat hebben we al veel letters geleerd. Van al die letters hebben we met elkaar heerlijke lettersoep gekookt. Op de foto's kunt u hier
zien hoe druk wij daarmee bezig zijn geweest.

Ook hebben we genoten van de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek was de ruilactie met de boeken een groot succes. Op de foto's  is te zien dat wij er een echt feestje van gemaakt hebben. We hebben met elkaar lekker zitten lezen.

De lettersoep in onze klas was overgekookt; daardoor was er brand ontstaan in onze klas. Het werd tijd om over te gaan op ons nieuwe thema 'hulpdiensten'. We mochten met elkaar naar de brandweerkazerne gaan. Wat was dat interessant! De brandweermannen hebben ons veel laten zien. Hier kunt u zien hoe wij ervan genoten hebben. Dat de moeder van Douwina en de juf een echte vlam in de pan moesten doven, vonden de meeste kinderen toch wel erg spannend. Maar wat hebben we veel geleerd. Bedankt brandweermannen!

Voor ons thema hulpdiensten kwam een wijkagente op school. We leerden veel over de politie. Hier kunt u foto's ervan bekijken.

Hier kunt u zien dat wij van de techniekles echt genoten hebben. Bedankt moeders voor de hulp!

Op dit moment werken we over het interessante thema 'Mijn lijf!'. Zo leren we bijvoorbeeld wat een skelet is en waarom wij een skelet hebben, maar we leren ook veel over organen, zoals je longen en je hart.
Zuster Anita (tante van Leandra) kwam bij ons in de klas heel veel vertellen over het ziekenhuis. Zuster Anita werkt in het ziekenhuis op de kinderafdeling. Ze nam heel veel materialen mee, zodat wij van alles konden bekijken. Wij kregen allemaal handschoenen, een mondkapje en een mutsje van de operatiekamer. Wat hebben we veel geleerd van haar bezoekje in de klas! Op de foto's kunt u met ons meegenieten.
Ook de ambulance kwam bij ons op school. De ambulancebroeder vertelde ons over de ambulance en over de materialen die de ambulance meeneemt. We mochten zelfs een kijkje nemen in de ambulance. Hier kunt u met ons meekijken.

We zijn al op de helft van groep 3! Wat hebben we veel geleerd... we kennen nu heel veel letters en klanken, tijd voor het LETTERFEEST! Tijdens ons thema feest hebben we veel slingers, taartjes enz. met elkaar gemaakt, zodat onze klas er mooi versierd uitzag. Ook hebben we een reuze-lettertaart met elkaar gemaakt. Het letterfeest was erg leuk! Vooral bingo met elkaar spelen vonden wij leuk, maar we gingen ook naar de bibliotheek, deden spelletjes én kregen het letterdiploma. Het mooiste is dat wij met alle letters en klanken kunnen lezen... en wat is lezen leuk!! :-) Hier kunt u zien hoe wij genoten van het letterfeest! En: zingt mee met ons letterlied van lijn 3? https://www.youtube.com/watch?v=1Xgfuc07fKs

Het thema de ruimte vinden wij erg interessant. Wat is de ruimte groot en wat kunnen wij er veel over leren. Met de klas zijn we bij Sterrenwacht Mercurius in de Biesbos geweest. We kregen eerst een presentatie over het zonnestelsel, waarbij we onder andere alle planeten bekeken. Daarna mochten we in het museum rondkijken. Ook mochten we door de grote telescoop kijken. Het was helder weer, dus we konden de zon heel goed zien. Wat was dat mooi! Hier ziet u foto's van onze excursie.

Thema De schat - Het verhaal over de zeeman die een brief in de fles vond, was erg spannend! De zeeman ging naar het onbewoonde eiland, vond een schatkaart én… vond uiteindelijk de schat. In groepjes hebben we met elkaar het onbewoonde eiland gemaakt. Wat waren we enthousiast tijdens deze handvaardigheidslessen. Op deze foto's kunt u zien hoe betrokken en ingespannen wij bezig zijn.

Koningsspelen  - Wat hebben we genoten van de koningsspelen! Moeders van Emma, Douwina en Marcus hebben ons geholpen. Bedankt! Ook het koningsontbijt was erg gezellig. De zus van Laurens kwam ons tijdens het ontbijt helpen. Bedankt zus! Hier kunt u foto's bekijken.

Feest! - 25 april had groep 3b feest in de klas! De juf vierde haar verjaardag én we gingen op excursie naar de Koperen Knop.
In de klas deden we allerlei spelletjes en hebben we heerlijk genoten van de high tea. Wat een verrassing! De tafel stond helemaal vol, maar we kregen het bijna allemaal op. Bedankt voor het klaarmaken van al die leuke hapjes.
Ook zijn  naar de Koperen Knop geweest voor ons thema Kunst. Daar hebben we veel kunst gezien en nieuwe dingen geleerd over Kunst van 'vroeger en nu'.
Hier kunt u foto's bekijken van deze dag!