Welkom op de groepspagina van groep 3b

Inmiddels zitten we alweer een aantal weken in groep 3. Dat was best even wennen om achter een tafel te zitten hoor... maar gelukkig doen we vaak bewegingsspelletjes en zingen we veel. Toch is het ook erg leuk om in groep 3 te werken; we genieten van het werken in werkboekjes, de leuke thema's, de schrijflessen, de rekenlessen, verkeer, het zonnetje van de week enzovoorts.

Vooral het leren lezen in groep 3 vinden wij erg leuk! Wat hebben we al veel letters geleerd. Van al die letters hebben we met elkaar heerlijke lettersoep gekookt. Op de foto's kunt u hier
zien hoe druk wij daarmee bezig zijn geweest.

Ook hebben we genoten van de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek was de ruilactie met de boeken een groot succes. Op de foto's  is te zien dat wij er een echt feestje van gemaakt hebben. We hebben met elkaar lekker zitten lezen.

De lettersoep in onze klas was overgekookt; daardoor was er brand ontstaan in onze klas. Het werd tijd om over te gaan op ons nieuwe thema 'hulpdiensten'. We mochten met elkaar naar de brandweerkazerne gaan. Wat was dat interessant! De brandweermannen hebben ons veel laten zien. Hier kunt u zien hoe wij ervan genoten hebben. Dat de moeder van Douwina en de juf een echte vlam in de pan moesten doven, vonden de meeste kinderen toch wel erg spannend. Maar wat hebben we veel geleerd. Bedankt brandweermannen!