Welkom op de groepspagina van groep 5a

Donderdag 17 januari waren we de hele dag ontzettend wiebelig. We moesten wel tot 14:00 uur gewoon werken en dat viel heus niet mee... maar toen konden we dan toch eieieieindelijk aan de slag met techniek!
In het fotoalbum kunt u zien dat we daar heel enthousiast mee bezig zijn geweest. Alle hulpouders: superbedankt hiervoor!

Met geschiedenis ging het over de tijd van de Romeinen. Het Romeinse leger was goed getraind, zodoende veroverden ze een groot deel van de toenmalig bekende wereld. Eén van de vechttechnieken die ze toepasten was de schildpadformatie. Wytse liet ons heel duidelijk zien hoe dat werkt! (Helaas lukt het niet om de foto te draaien, dus dan maar zo )

Maandagmiddag 11 februari mochten we op uitnodiging van de vader van Jan-Peter een middagje rondkijken op het Wellantcollege. We deden daar een speurtocht langs de dieren. We mochten ook verschillende dieren zelf vasthouden en aaien. Wat een mooie en bijzondere dieren hebben we gezien! Reuzenslakken, leguanen, piranha's, schildpadden, een vogelspin en de majestueuze oehoe... maar ook geitjes, lama's, biggetjes, kippen, hamsters en ratjes. Superleuk: we mochten een stukje lopen met de pony. Daarna gingen we hard aan de slag om een groenstukje te maken op een boomstamschijf. Kortom: het was een ontzettend leuke middag! Meneer Boer en alle rijders/begeleiders: ontzettend bedankt!

Onze Hanna heeft wel een heel bijzonder geheugensteuntje voor zichzelf gemaakt ;-)

Vrijdagmorgen 5 april kwamen er een aantal Hoornbeeckstudenten een verkeersles geven in onze groep. We deden in groepjes een verkeersbordenspeurtocht op het plein en knutselden een parkeerschijf. We kregen ook nog drinken en wat lekkers erbij. Het was een leuke les!

Vrijdagmorgen 12 april waren de Koningsspelletjes. We vonden het echt niet erg dat we een keertje niet aan de slag hoefden met rekenen en taal :-)
De dag begon met een heerlijk ontbijtje op school en vanaf halftien startte het spelprogramma. Het was wel een beetje frisjes buiten, maar gelukkig kwam het zonnetje ook nog even tevoorschijn. Verder renden, hupsten en sportten we onszelf wel warm. Alle hulpouders: superbedankt voor jullie inzet om ons zó'n leuke morgen te bezorgen!! We hebben ervan genoten.

We hadden nog een 'half feestje' tegoed van toen de juf jarig was. Vrijdagmiddag voor de meivakantie gingen we dat vieren! We gingen aan de slag met behangplaksel, krantenstroken en een fles om een mooie raket te maken met papier maché.
Dat spul voelde heel raar aan je handen! Lekker kliederen. We hebben er erg van genoten en de resultaten mogen er zijn.

Voor alle foto's: klik hier.

Nuttige links:
Rekenen (o.a. tafels leren, klokkijken analoog & digitaal):
www.spelletjesplein.nl
www.leerspellen.nl
www.onlineklas.nl

Spelling:
Als u uw kind thuis nog wat extra wil laten oefenen met spelling, dan kunt u gebruik maken van de site www.spellingoefenen.nl

-          Oefenen
-          Groep 5
-          Woordpakket
-          Taal Actief 4
-          Het maakt niet zoveel uit welk pakket gekozen wordt. De oefeningen bestrijken allemaal leerstof van groep 5.

De categorieën open lettergreep/gesloten lettergreep, ch(t), -d, eeuw/ieuw/uw, ig/lijk, be/ge/ver, eer/oor/eur, ei/ij, au/ou blijken in de praktijk vaak problemen op te leveren. Deze categorieën kunnen ook apart geoefend worden.

Rooster met D.V. de data van de overhoringen van de tafels.

Planning tafels overhoren
7 Februari Oefentoets tafel 7