Welkom op de groepspagina van groep 5a

Inmiddels zit de eerste periode van het schooljaar er al weer bijna op.

We hebben ons best gedaan bij de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.
Tijdens sociale vaardigheid praatten we met elkaar over plagen en pesten. Wat is het? Wat is het verschil? Wat kun je doen als het gebeurt?

Er waren ook nieuwe vakken, zoals geschiedenis en aardrijkskunde.
Met geschiedenis sprak de tijd van de jagers en verzamelaars erg tot onze verbeelding.. we zagen onszelf al helemaal achter mammoeten aanrennen en bessen verzamelen voor het eten.

Tijdens het knutselen boetseerden we een bandbeker of een klokbeker, want ja, dat vlees en die bessen moeten natuurlijk wel ergens in bewaard worden :-)

Verder gingen we op schoolreisje naar Avifauna. Superleuk! Vooral de Lori's en de stokstaartjes.

De eerste School op Seefles viel helaas in het water en ging niet door.

Ook heel leuk: we organiseerden twee keer een leuke verrassing voor de juf.
Op 5 oktober zat haar brievenbus vol met lieve kaarten en cadeautjes voor de Dag van de Leraar.
Toen ze jarig was namen we allemaal een ballon mee naar school.

Kortom: we mogen dankbaar terugzien op fijne weken met elkaar!

Donderdagmiddag 7 november hadden we techniekles. We gingen in groepjes met hulpouders aan de slag met allerlei techniekopdrachten. Er was van alles te doen!  Geheime brieven schrijven met onzichtbare inkt, stroomkringen uittesten, bouwwerken met driehoeksconstructies erin maken, waterzuiveren en een springpoppetje maken. We hebben ervan genoten!

Voor de foto's klik hier.

Tafels overhoren, alle data DV

www.spelletjesplein.nl

www.leerspellen.nl

www.onlineklas.nl

Als u uw kind thuis nog wat extra wil laten oefenen met spelling, dan kunt u gebruik maken van de site www.spellingoefenen.nl

• Oefenen
  • Groep 5
  • Woordpakket
  • Taal Actief 4
  • In feite maakt het niet zoveel uit welk woordpakket gekozen wordt. De oefeningen bestrijken allemaal leerstof van groep 5.

De categorieën open lettergreep/gesloten lettergreep, ch(t), -d, eeuw/ieuw/uw, ig/lijk, be/ge/ver, eer/oor/eur, ei/ij, au/ou blijken in de praktijk ook vaak problemen op te leveren. Deze categorieën kunnen ook apart geoefend worden.