Welkom op de groepspagina van groep 5a

Maart 2018: muziekles!
Muziekvereniging EMS kwam ons een gastles geven, en dat vonden we helemaal geweldig! Eerst leerden we van alles over hoge en lage tonen, houten en koperen muziekinstrumenten. Daarna mochten we alle meegebrachte instrumenten zelf uitproberen!
Kijkt u mee naar de foto's

Woensdag 7 februari 2018: techniekles!
Op woensdag 7 februari werd techniekles gegeven in groep 5a. Vijf moeders en een vader hielpen ons bij de lessen. Wat genoten we van alle activiteiten! Er werd een heuse stroomkring gemaakt! Ook fabriceerden we een spring in het veld en schreven we een geheime brief. We leerden alles over magneten en een kompas. Zuiver water maken is voor ons nu een 'eitje'. Kortom: we hebben veel geleerd en hadden ook nog eens veel plezier. Klik hier en bekijk de foto's.

29 November 2017: excursie naar Wellantcollege De Bossekamp in Ottoland
Door de vader van Sofieke waren we uitgenodigd om eens bij de dieren te komen kijken! Nou, daar hadden wij wel zin in! We werden in een lokaal ontvangen en mochten in groepjes een speurtocht doen waarbij we álle soorten dieren van de school konden zien én  zelfs mochten aaien! Minivarkens, schapen, muizen, kippen, konijnen, lama's, pony's, eenden, vogels, cavia's.. maar ook een alpaca, rode ratelslang, leguanen en nog veel meer! Daarna zijn we nog in de kas geweest, en mochten we bollen planten in een potje wat we mee naar huis kregen. Meneer Boer, nogmaals hartelijk dank voor deze leuke morgen!! We bedanken hierbij natuurlijk ook de moeders die met ons mee wilden gaan!  Klik hier voor wat foto's.

Prinsjesdag 2017
Natuurlijk ging Prinsjesdag niet aan ons voorbij! Tijdens enkele lessen handvaardigheid maakten wij onze eigen 'heel mooie hoed'. We zetten deze natuurlijk ook op en poseerden voor de fotograaf. Klik hier voor onze groepsfoto.

Woensdag 27 September 2017
Feest!! Dat was het in de school, en in het bijzonder in onze klas! Onze 'eigen' Juf van Tilburg is namelijk al 25 jaar juf op de KWS!
We hebben er een groot feest van gemaakt, met onder andere heel veel lekkers in onze klas.
Kijkt u met ons mee? Fotoverhaal van groep 5a.

Vrijdag 15 September 2017
Eindelijk was het zover! De dag waarop de schoolreis zou zijn. Wat hadden we een fijne dag in het Openluchtmuseum in Arnhem. De regenjassen en paraplu's konden de hele dag in de tassen blijven.
's Morgens volgden we het project 'Brood, dat koop je toch in de winkel?' Hierbij werd hard gewerkt: ploegen, eggen, zaaien, dorsen, wannen, malen en uiteindelijk ook een broodje bakken. Heerlijk!
Na de lunchpauze keken we verder in het museum. Ook de snoepjeswinkel werd bezocht.
We hadden een heel leuke dag en kwamen 's middags ook allemaal weer veilig terug in Hardinxveld.
Klik hier om enkele foto's van het gevolgde project te zien.