Welkom op de groepspagina van groep 6b
Juli: 
Voor de laatste keer een bericht op deze groepspagina... We hebben na een aantal drukke weken ook dit schooljaar af mogen sluiten. Nog enkele foto's hebben we op de website geplaatst. Natuurlijk ook een van het groepje wat gewonnen heeft met de vossenjacht! Verder nog een paar foto's van de prachtige werkstukken die de kinderen gemaakt hebben na ons bezoek aan het Baggermuseum. Wat een creativiteit! 
Vandaag hebben we het schooljaar afgesloten met een smokkelspel op het plein en een Bingo in de klas. Ook hebben de kinderen mij verrast met veel afscheidscadeautjes... En dan is het nu vakantie! We hebben een heel goede en gezellige tijd gehad in groep 6b.  We wensen iedereen die dit leest een heel goede en fijne vakantie toe en hopen van harte dat we met z'n allen na 6 weken van rust weer met frisse moed het nieuwe cursusjaar in mogen gaan. 


Juni:

De maand juni ligt inmiddels ook alweer achter ons. We hebben enorm uitgekeken naar de excursie en de verjaardagsviering van de juf op 28 juni. Het is echt een super leuke dag geweest! Met dank aan alle ouders die hier een steentje aan bijgedragen hebben!!! Kijkt u maar gauw mee naar de foto's in de diverse albums. 
Algemene foto's van de maand juni, foto's van de excursie naar het Baggermuseum en de foto's van de verjaardagsviering in Het Weitje! We wensen u heel veel kijkplezier. 


Mei :
In de maand mei hebben we ook weer veel gedaan met elkaar. We laten door middel van de foto's weer een en ander zien. Een handvaardigheidsopdracht waar we met veel plezier aan gewerkt hebben, de middag in de technobiel wagen waar we heel veel konden ontdekken en leren, de spreekbeurten (van enkele kinderen hebben we foto's, maar de juf denkt er niet altijd aan...) en niet te vergeten van onze nieuwe groepsindeling en het doen van gezelschapsspelen. Veel kijkplezier weer! 

April (vrijdag 20) KONINGSSPELEN
Vanmorgen zijn we met een overheerlijk ontbijt begonnen in de klas. Na het ontbijt hebben we nog even gepraat over 'ontbijten'. 7 kinderen vonden het ontbijt HEERLIJK, 10 kinderen vonden het BEST LEKKER en 8 kinderen ONTBIJTEN LIEVER THUIS. Na nogmaals de spelletjes uitleg te hebben gehoord zeiden 22 kinderen dat MEEDOEN BELANGRIJKER is dan WINNEN. De sfeer in de teams was veelal positief. Dat is knap, om zelf als je verliest iets aardigs en positiefs tegen je team te zeggen. Nieuwsgierig naar de foto's? Klik hier

April (maandag 9):
Vandaag hebben we een (onverwachtse) fietscontrole gehouden op het plein. Niet alle fietsen kwamen glansrijk door de keuring... Verder hebben we een groot deel van de middag bezoek in de klas gehad! Kijk hier voor de foto's. 

Maart (woensdag 28):

De laatste weken hebben we met handvaardigheid gewerkt aan een winters thema. Dit was naar aanleiding van ons thema van taal wat ging over verschillende klimaten. We maakten een rendier met papiermaché en een slee van wattenstaafjes, halve knijpers of lollystokjes en na alles geverfd te hebben, lieten we deze ook echt in de sneeuw lopen. Wat hebben we ons best gedaan met elkaar! De resultaten mogen er dan ook wezen. Kijkt u met ons mee? Klik hier om de foto's te bekijken. 

Verder is het iedere week weer genieten van de mooie spreekbeurten. De meest verschillende onderwerpen en thema's komen aan de orde. Wat kunnen we op deze manier veel van elkaar leren. En wat wordt er goed naar elkaar geluisterd. 
Fijn dat er op het thuisfront ook zo goed meegeholpen wordt om materiaal te verzamelen en een powerpoint te maken.


Maart (vrijdag 23):
Vandaag kwam juf van Helden bij ons in de klas om haar dochtertje Dina te laten zien. Wat een lieverdje zeg! Klik hier voor de foto's.
  

Vanmiddag hebben we meegedaan aan het project van de Albert Heijn. We hebben proefjes gedaan die te maken hadden met smaak. 'Over de tong' heet het project. Wij kunnen nu heel goed de smaken zout, zuur, bitter, zoet en umami uit elkaar houden. En... wie weet wordt er thuis nog een proefje gedaan :) De foto's staan in bovenstaande link in hetzelfde mapje als de foto's van juf van Helden. 
  


Maart (vrijdag 16):
Wij hebben zin in de lente. De vogels zingen al voor de zon opkomt in de boom en in de struiken. Ondanks dat het weer gaat vriezen en sneeuwen wordt het bij ons in de klas al bijna lente! Klik hier voor foto's
  

December (dinsdag 12):
Vandaag hielden we pantoffeldag. Ofwel: neem je leukste sloffen of sokken mee, dan doen we die aan in plaats van onze schoenen. Super leuke sloffen hebben ze hier in groep 6B. Vanmiddag hadden we ook techniek. We hebben ons verdiept in katrollen (weet u dat als je 2 katrollen gebruikt, het gewicht door de helft gaat!), we hebben een stroomkring gemaakt, bandjes geplakt en nog veel meer. Heel erg bedankt moeders, voor uw hulp! Hier kunt u de foto's bekijken :) 

  

November (maandag 13):
Met taal werken wij over het thema 'Mode'. Vandaag zijn wij als meisjes allemaal in een mooie jurk naar school gekomen. (Bedankt mama's, dat dit kon). De jongens waren netjes en stoer gekleed. Zo kijken ze ook. Met handvaardigheid gaan wij zelf een pop maken (van papier). Voor onze pop gaan we zelf kleding maken. Dit wordt een combinatie van papier, stof en ander materiaal. Heeft u nog restjes stof thuis die wij mogen gebruiken? Daar zouden we erg blij mee zijn :). 

  
Oktober
 

Met biologie werken wij over het menselijk lichaam. De kinderen in de klas hadden veel vragen hoe een baby'tje in de buik groeit. Hier hebben we met elkaar over na gedacht en ons daar over verwonderd. Ook kwamen er verdrietige vragen aan de orde zoals: "hoe komt het dat een kindje in de buik al sterft?". Wij kunnen dat niet altijd weten waarom dingen gebeuren, maar we mogen wel al het verdriet in Gods hand neerleggen. We lazen psalm 139, waar David zich verwonderd dat de Heere zijn 'ongevormde klomp' aanschouwt. 
Vervolgens gingen we verder met een knutselopdracht die hier goed bij aansloot: 'Maak je eigen gezicht in 3D'. Zie hier de prachtige resultaten...
  September 
Al drie weken leren we met biologie over bruggen. We hebben gekeken naar beroemde bruggen, hoge bruggen en wist u dat de langste brug ongeveer 38.4 km lang is? Dat is langer dan de Afsluitdijk. Vandaag gingen we zelf aan de slag. Een goede brugconstructie bestaat met name uit driehoeken. Dat is het aller stevigst. Met papier, schaar, lijm en plakband gingen we in groepjes van 4 aan de slag om een zo lang mogelijke brug te bouwen. Bij ons was de langste 132 cm lang! 
Klik hier voor meer foto's. 


    

September 
Vandaag zijn wij lekker actief geweest in de gymzaal. In estafettevorm legde we een parcours af. Tijgeren, kruipen, evenwicht houden, alles kwam langs. En... welke groep zit er dan weer als eerste klaar? Dat is best spannend. De kinderen gingen zo snel dat ze soms al weer van de foto af waren voordat hij genomen was. Klik hier voor alle foto's.