Welkom op de groepspagina van groep 6b

HUISWERK 

MAANDAG             DINSDAG      WOENSDAG  DONDERDAG   VRIJDAG 
         
         
 11-12    psalm 98:2  12-12  13-12  Holmwood's  14-12  15-12 afscheid
juf van Helden
 18-12  Lofz. Zach.:5  19-12  20-12 Holmwood's  21-12  22-12 kerstviering

Huiswerk HOLMWOOD'S
Elke woensdag is het huiswerk voor Holmwood's. Het is de bedoeling dan dat doel gehaald is.

  Startgroep         Middengroep Expertgroep
       
       
13 december Unit 2: 100% af +toets Unit 3: 100% af + toets Unit 7: 75 % af
20 december Unit 3: 25% af Unit 4: 25% af Unit 7: 100% af +toets
10 januari Unit 3: 50% af Unit 4: 50 % af Unit 8: 25% af
17 januari Unit 3: 75 % af Unit 4: 75% af unit 8: 50% af
23 januari Unit 3: 100% af+toets Unit 4: 100% af + toets unit 8: 75% af


December (dinsdag 12):
Vandaag hielden we pantoffeldag. Ofwel: neem je leukste sloffen of sokken mee, dan doen we die aan in plaats van onze schoenen. Super leuke sloffen hebben ze hier in groep 6B. Vanmiddag hadden we ook techniek. We hebben ons verdiept in katrollen (weet u dat als je 2 katrollen gebruikt, het gewicht door de helft gaat!), we hebben een stroomkring gemaakt, bandjes geplakt en nog veel meer. Heel erg bedankt moeders, voor uw hulp! Hier kunt u de foto's bekijken :) 

  

November (maandag 13):
Met taal werken wij over het thema 'Mode'. Vandaag zijn wij als meisjes allemaal in een mooie jurk naar school gekomen. (Bedankt mama's, dat dit kon). De jongens waren netjes en stoer gekleed. Zo kijken ze ook. Met handvaardigheid gaan wij zelf een pop maken (van papier). Voor onze pop gaan we zelf kleding maken. Dit wordt een combinatie van papier, stof en ander materiaal. Heeft u nog restjes stof thuis die wij mogen gebruiken? Daar zouden we erg blij mee zijn :). 

  
Oktober
 

Met biologie werken wij over het menselijk lichaam. De kinderen in de klas hadden veel vragen hoe een baby'tje in de buik groeit. Hier hebben we met elkaar over na gedacht en ons daar over verwonderd. Ook kwamen er verdrietige vragen aan de orde zoals: "hoe komt het dat een kindje in de buik al sterft?". Wij kunnen dat niet altijd weten waarom dingen gebeuren, maar we mogen wel al het verdriet in Gods hand neerleggen. We lazen psalm 139, waar David zich verwonderd dat de Heere zijn 'ongevormde klomp' aanschouwt. 
Vervolgens gingen we verder met een knutselopdracht die hier goed bij aansloot: 'Maak je eigen gezicht in 3D'. Zie hier de prachtige resultaten...
  September 
Al drie weken leren we met biologie over bruggen. We hebben gekeken naar beroemde bruggen, hoge bruggen en wist u dat de langste brug ongeveer 38.4 km lang is? Dat is langer dan de Afsluitdijk. Vandaag gingen we zelf aan de slag. Een goede brugconstructie bestaat met name uit driehoeken. Dat is het aller stevigst. Met papier, schaar, lijm en plakband gingen we in groepjes van 4 aan de slag om een zo lang mogelijke brug te bouwen. Bij ons was de langste 132 cm lang! 
Klik hier voor meer foto's. 


    

September 
Vandaag zijn wij lekker actief geweest in de gymzaal. In estafettevorm legde we een parcours af. Tijgeren, kruipen, evenwicht houden, alles kwam langs. En... welke groep zit er dan weer als eerste klaar? Dat is best spannend. De kinderen gingen zo snel dat ze soms al weer van de foto af waren voordat hij genomen was. Klik hier voor alle foto's.