Welkom op de groepspagina van groep 6a

Beste ouders,
Fijn dat u kijkt op de pagina van onze groep. We zijn het schooljaar inmiddels gestart en van lieverlede begint alles in het ritme te komen.

Huiswerk
Huiswerk in groep 6 wordt een belangrijk ding.
We noteren het huiswerk in de klas op het bord en laten het de kinderen in hun agenda opschrijven.
Samen met de agenda nemen de kinderen dagelijks hun 'rode map' mee naar school en weer mee terug naar huis.
In deze rode map vindt u achter het eerste tabblad een aantal brieven met een planning.
Wilt u thuis samen met uw kind het huiswerk inplannen? Vaak zien we dat vaste tijden voor de kinderen helpend zijn.
Om de planning van het huiswerk in te zien, klik hier.

Handvaardigheid
De achterliggende weken hebben we hard gewerkt aan onze handvaardigheidsopdracht. Het thema is duidelijk te zien: een winters poollandschap! We deden dit in groepjes. Wat was het soms een rommel in de klas, maar wat konden de kinderen dit ook weer keurig opruimen!! Na deze gezamenlijke opdracht, gaan we na de vakantie weer aan de slag met iets nieuws.... Dat zult u te zijner tijd ws. weer zien op onze groepspagina. Klik hier voor de foto's.

Foto's
In de achterliggende tijd maakten we foto's tijdens de gymles en van het handwerken. Leuk! Klik hier voor het fotoalbum.

Verkeersles en handvaardigheid maart/ april
In maart hebben we onze tweede verkeersles buiten op het plein gehad. Wat fijn dat er ook deze keer weer ouders bereid waren om te helpen!
Met handvaardigheid heeft iedereen een prachtig werkstuk gemaakt! Wat hebben de kinderen er met plezier aan gewerkt. Hier en daar hoorden we zelfs fluisteren dat dit toch wel een echte leuke (ja voor sommigen zelfs de leukste) opdracht was... De opdracht was om in een platte kleitegel een bloem of boeket te maken. U kunt zelf bekijken of het gelukt is! Nadat het hard geworden was, hebben we de tegels geverfd. En dat is een fleurig resultaat geworden. Echte kunstenaars, toch ?!?!
Klik hier voor het fotoalbum.

Koningsspelen 12 april
Benieuwd naar een zonnige impressie van de Koningsdag in groep 6a? Ga naar het fotoalbum!

Verjaardag meester Kemeling 9 mei

Beste jongens en meisjes, juf Klop en de ouders die hielpen,
Jongens en meisjes, hartelijk dank voor de gezellige verjaardag en voor het cadeau.  Jullie deden het werkelijk super!
Dank aan de juf voor de hele leuke manier van toezingen en cadeau regelen/ geven!
Dank aan de ouders voor het rijden. Zonder uw hulp kwamen we niet in Dordt!
Het was een mooie dag!
Wil je foto's kijken? Klik dan hier!
Groetjes,
Meester Kemeling

Verjaardag juf Klop 29 mei
Klik hier voor de foto's! Veel kijkplezier.