Welkom op de groepspagina groep 7b

6 april 2018 - Excursie melkveehouderij Strijen
Even tijd voor ontspanning...na zo'n intensieve dag van het verkeersexamen.
Op deze prachtige lentedag vertrokken we 's morgens vroeg om 9.00 uur al met de bus naar Strijen.
Daar aangekomen kregen we een rondleiding over de boerderij en ondertussen konden we genieten van alle dieren.
Tsja...thuis aangekomen hing de boerenlucht misschien aardig in onze kleren, maar voor ons mocht dat de pret niet drukken! ;-)
Zie hier de foto's van deze gezellige excursie.

5 april 2018 - Verkeersexamen
Vandaag hebben wij het verkeersexamen gemaakt! De zenuwen gierden aardig door ons lichaam, maar gelukkig zijn we allemaal geslaagd voor de theorie en bijna ook allemaal voor de praktijk. Wat een opluchting....
Bekijk hier alle foto's van het verkeersexamen.

29 maart 2018 - Pasen
Afgelopen weken hebben we met de leerlingen stilgestaan bij De Lijdenstijd. Komende dagen mogen we dit gedenken dat de Heere Jezus gestorven is, maar ook de kracht van Zijn opstanding!
'He is Risen!' Bekijk hier enkele mooie werkjes die de kinderen gemaakt hebben.

23 maart 2018 - Les Albert Heijn 'ik eet het beter'.
Deze week hebben we het met elkaar gehad over gezond eten en de daarbij behorende 'schijf van vijf'.
We leerden wat het belang is van voedingsstoffen en vezels.
In de klas mochten we even professor zijn en onderzochten we allerlei voedingsmiddelen.
Zo ontdekten we bijv. dat er in sinaasappelsap meer vitamine C zit dan in appelsap.
Bekijk hier de foto's van ons 'testlab'

16 maart 2018 - gastles Rabobank
Deze week was 'de week van het geld'. Van de Rabobank kwamen ze een gastles geven hoe we verantwoord met ons geld kunnen omgaan en waar we op moeten letten. Ter afsluiting hebben we met elkaar een quiz gespeeld en kreeg iedereen een spaarpot mee naar huis. Bekijk hier de foto's van deze leerzame morgen.

23 februari 2018 - presentatie Joost - Sophie - Sara
Na een aantal weken werk hebben Joost, Sophie en Sara vandaag hun presentatie gehouden over Afrika.
Wat een goede presentatie en prachtig versierde kleren! We kwamen helemaal in 'Afrika-sfeer'.
Op deze middag voor de voorjaarsvakantie hebben we verder gezellig spelletjes gedaan en ondertussen gesmuld van wat lekkers.
Bekijk hier de foto's.

8 december 2017 - kerststukje maken
Vanmiddag hebben we allemaal ons eigen kerststukje gemaakt.
We konden het helemaal zelf samenstellen. Het was een gezellige en creatieve middag, met dank aan de moeder van Geertje!
Zie hier de foto's van deze middag.

4 december 2017 - een lesje 'drukkunst'
Met geschiedenis behandelden we de Middeleeuwen; het hoofdstuk sloot af met een les over de uitvinding van de boekdrukkunst. Nadat o.a. monniken eeuwenlang met de hand boeken overgeschreven hadden, veranderde dat met de uitvinding van Johannes Gutenberg. Hij zette metalen letters in een zetraam en kon zo een hele bladzijde meerdere keren drukken.
Voor de creatieve verwerking hadden we (bijna) allemaal een aardappel meegenomen waarvan we onze eigen stempels gingen maken. En dat viel nog helemaal niet mee, ten eerste moest de letter is spiegelbeeld gemaakt worden en ook het wegsnijden van het de stukjes aardappel buiten de letter was nog best lastig.
Aan het einde van de les waren er gelukkig aardig wat letters en figuurtjes gemaakt en kon er gestempeld worden.
Voor foto's van deze activiteit, klik op het plaatje hiernaast.

28 september 2017- Les Biologie Tropisch Fruit
Op donderdagmiddag hadden we het tijdens de les van Biologie over tropische vruchten.
De leerlingen hebben zelf de vruchten doorgesneden en deden daarbij wonderlijke ontdekkingen.
Erg leuk om te zien! En ja, daar hoort natuurlijk ook het proeven bij.
De meesten waren eerst erg terughoudend, maar gingen daarna toch overstag.
Kaki, granaatappel, limoen, gouden kiwi, mango etc.! We hebben het allemaal op.
Bekijk hier de foto's van deze gezonde les.

22 september 2017- High tea / Afscheid Arnoud Kos
Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze klasgenoot Arnoud.
Om hem te verrassen, hadden we 's middags een afscheidsprogramma met een high tea georganiseerd.
Ouders, wat een lekkernijen hebben jullie meegegeven! Vers gebakken appeltaart, kwarktaart, cake, cupcakes, pannenkoeken, allerlei verschillende soorten snacks, kruidnoten...teveel om op te noemen! Helaas moesten er daardoor ook wel weer wat dingen mee naar huis. Allemaal super bedankt dat jullie deze middag mede mogelijk gemaakt hebben! Arnoud heeft echt genoten!
Zie hier de foto's van de high tea.

15 september 2017 - Schoolreis Openluchtmuseum Arnhem
Op vrijdagmorgen 15 september vertrokken we met alle groepen 3-7 naar het Openluchtmuseum Arnhem.
Waar iedereen bang was voor een regenachtige dag, is het juist een prachtige dag geworden.
's Morgens hadden we een project en mochten we even in de rol kruipen van een architect.
Ja, onder ons zitten al echte architecten die hele huizen kunnen ontwerpen.!
's Middags hadden we een vrij programma en mochten we zelf rondlopen door het park.
Kijk hier voor de foto's van deze prachtige dag.