Welkom op de groepspagina groep 7b

Voor informatie over open-dagen voor het voortgezet onderwijs, waar vaak ook leerlingen van groep 7 welkom zijn, klik hier.

Nagekomen foto's: er zijn foto's gemaakt van de schoolreis, deze hadden we tot nu toe nog niet op de website gezet. Om de foto's te zien van onze excursie naar Geofort, klik hier

15 november: voorlezen bij de kleuters
Donderdagochtend 15 november lazen enkele leerlingen uit de klas voor bij de kleuters. Zowel beide groepen 7 als een groep kleuters verzamelden zich in de gymzaal beneden. Wat was het leuk om dit voor deze jonge leerlingen te doen!
Voor foto's, klik hier

12 november: tomatensoep maken
Is een broodje gezond ook echt gezond??
Is tomatensoep echt zo gezond als dat het klinkt? Vragen waar wij met biologie over nadenken als het gaat over 'gezonde voeding'. We ontdekten dat in veel kant-en-klare soepen allerlei ingrediŽnten zijn toegevoegd; o.a. suiker en zelfs een stofje waardoor je er steeds meer van wilt eten. Dat is natuurlijk best bijzonder.
Zelf maakten we ook tomatensoep. We gebruikten de volgende ingrediŽnten: tomaten, knoflook, ui, tijm, water, olie, bouillonblokjes, champignons, wortel en tomatenpuree. Met de hulp van een aantal leerlingen konden we aan het einde van de middag allemaal onze zelfgemaakte soep proeven. Voor foto's klik op het plaatje.

17 oktober: verjaardag juf Kooiman
Deze woensdagmorgen vierde de juf haar verjaardag in de klas. Na de dagopening speelden we eerst Bingo met elkaar. Daarna waren er allerlei verschillende mogelijkheden om te tekenen en te knutselen.
Omdat het deze week ook Kinderboekenweek was, konden we na de pauze (die extra lang duurde) naar de boekenmarkt beneden in de hal. Eenmaal terug in de klas maakten we alles gereed om met elkaar te genieten van een high-tea. Bijna iedereen had wat lekkers meegenomen en het werd een heerlijk smulfestijn.
Voor foto's van deze morgen, klik op het plaatje.

10 september: het weer
Vanaf de zomervakantie denken wij met het vak biologie na over 'het weer'.
Misschien wel het meest besproken onderwerp in ons land.
Na twee lessen over de regenboog en het onweer; hadden we vandaag de derde les: een practicum. De opdracht was om een instrument te maken waarmee je 'iets' van het weer kunt meten. Er kon gekozen worden uit:
* een regenmeter
* een windmeter
* een zonnewijzer
Voor foto's van ons practicum klik hier