Welkom op de groepspagina van groep 8a
09/07/2018: Afscheidsbbq 
Vandaag hadden we onze afscheidsbarbecue. Hierbij de foto's! Aan de ouders die dat betreft: hartelijk bedankt voor alle organisatie!

06/07/2018: Excursie Biesbosch    
Vandaag hebben we gesurvivald in De Biesbosch. 's ochtends hebben we prachtige hutten gebouwd en 's middags hebben we een survivaltocht gelopen. Wat een bikkels allemaal! Op de foto's ziet u onze hutten!

20/06/2018 t/m 22/06/2018
'Het is hier heel gezellig, iedereen doet mee... Als we samen zingen, zing je echt voor twee... En ben je chag-e-rijnig neem een bakkie thee, het kamp hier is geweldig, ja het is oké'. Al weken schalde het kamplied door de groepen 8, maar op 20 juni gingen we echt op kamp! We hebben een fantastische kampweek met elkaar gehad. We hebben een vossenjacht gedaan en verschillende spellen in het bos. Ook zijn we naar een museum geweest met allerlei bijzondere dieren. We hebben daar ook een roofvogelshow gezien. Daarnaast hadden we natuurlijk bonte avond en zijn we wezen zwemmen. Kortom: te veel om op te noemen... Ook te veel foto's voor één mapje, daarom twee linkjes: foto's 1, foto's 2

08/06/2018
Jaja, de excursie naar Nemo was dan eindelijk gekomen... We hebben een erg leuke dag gehad en zijn ook nog naar de McDonalds geweest. Dit allemaal omdat we de E-waste race hadden gewonnen (zie ons bericht op 13/04/2018). Op de foto's is te zien hoe leuk we het hebben gehad! 

25/05/2018 en 01/06/2018: Workshops
Op deze dagen hebben we workshops gevolgd over uiteenlopende onderwerpen. We konden kiezen uit de volgende workshops: pizza bakken, appeltaart maken, handwerken, kapsels verzorgen, fotografie en allerlei sportieve activiteiten. Het was superinteressant. Op de foto's ziet u ons bezig. 


29/05/2018: Afsluiting project pretpark
Vandaag hebben we het project 'Een pretpark bouwen in 3D' afgesloten. Omdat we de Eindcito achter de rug hebben, hebben we elke middag project. Bij het eerste project moesten we dus een pretpark bouwen in 3D. Zoals u kunt zien op de foto's, zijn er erg mooie pretparken gebouwd. 

Deze week zijn we gestart met een nieuw project, 'Het beste idee van de KWS'. Bij dit project gaan we met een groepje een uitvinding bedenken en daar reclame voor maken. Dit gaat nu al erg goed!


20/04/2018: Koningsspelen
De dag van de Koningsspelen was aangebroken. We hebben een gezellige ochtend met elkaar gehad. Op de foto's ziet u ons bezig.

13/04/2018: Einde E-waste race
Vandaag was de laatste dag van de E-waste race. En raad eens... We hebben gewonnen! Het was erg spannend, want de laatste dag voerde de Merwedeschool ineens heel veel E-waste in. We werden voor even verdreven van de eerste plaats, maar daarna haalden we de Merwedeschool gelukkig weer in... Hieronder een verslag van Ruben en Louis en een gedicht van Hannah en Renate:


GROEP 8A WINT E-WASTE RACE
Verslag door Ruben en Louis

Groep 8a won vrijdag 13 april de E-waste race. Zij moesten zoveel mogelijk oud elektronisch afval (E-waste) verzamelen. Daarmee konden ze een schoolreis winnen naar NEMO-science museum in Amsterdam. Groep 8a heeft een paar weken op de eerste plek gestaan, maar op de een na laatste dag werden ze toch nog ingehaald door de Merwedeschool. De Merwedeschool had veel elektronisch afval opgespaard.

Op de laatste dag had de Koningin Wilheminaschool zoveel opgehaald dat ze weer eerste stonden. De Merwedeschool had ook nog veel opgehaald, maar uiteindelijk had de Koningin Wilhelminaschool meer en wonnen ze met driehonderd punten verschil (5400 versus 5100). ’s Middags was de prijsuitreiking. Toen kwam Gert Prins van Waardlanden (de vader van Noor en Fien) en die zei: ‘Jullie hebben zoveel items opgehaald dat wij vinden dat jullie iets extra’s hebben verdiend en daarom mogen jullie ook  nog naar de McDonalds als jullie terug komen uit Amsterdam”. Het feest voor groep 8 was compleet!

We willen iedereen bedanken die heeft geholpen om zoveel E-waste in te zamelen. Ook meester Den Braber willen we bedanken, die heeft ons erg goed geholpen. We hebben wel 1000 keer gebruik gemaakt van de lift… ;-).E-Wasterace
Er was eens een groep acht
Die kregen een belangrijke opdracht.
Ze haalden elektronisch afval op,
Nee! Nee! Dit is geen mop.
Ze deden het voor het milieu
Maar het was zo sneu,
Ook al deden veel mensen niet open,
Groep 8 bleef hopen.
En met de hulp van de hele school,
Groeiden ze uit tot een regionaal symbool.
Ze hebben hard gestreden
En ondanks af en toe zware omstandigheden,
Hebben ze toch gewonnen!!!

Renate Karels en Hannah Boer


19/03/2018: Start E-waste race
Heeft u/ Heb jij het al gehoord? Wij doen mee aan de E-waste race!  Tot en met D.V. 13 april zamelen we elektronisch afval in. Dit is goed voor het milieu, want elektronisch afval komt nu nog veel te vaak terecht bij het restafval. We strijden samen met 9 andere klassen van andere scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval op te halen. Als we winnen, gaan we op excursie naar Nemo!
Bent of kent u iemand die nog elektronisch afval heeft liggen? U zou groep 8a (en het milieu!) er erg blij mee maken!
Meer informatie vindt u op ewasterace.nl.


16/03/2018: GIPS (Gehandicapten Informatie Project Scholen) 
Wat een leuke middag hebben wij op 16 maart gehad! Er kwamen vrijwilligers van stichting GIPS vertellen over handicaps. We hebben echt ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Lopen met een blindenstok of rijden in een rolstoel is helemaal niet gemakkelijk! En lezen in Braille? Ook dat valt niet mee! We willen de vrijwilligers die ons dit aanboden, van harte bedanken. Jullie zijn super! Op de foto's ziet u ons bezig!


09/02/2018: Techniek 2
Vandaag hadden we voor de tweede keer techniek. Omdat het de laatste keer was dat we techniek kregen op de basisschool, had de moeder van Jasmijn nog iets lekkers gemaakt voor na afloop. We hebben veel plezier gehad. Kijk maar op de foto's! Hulpouders die ons hielpen, hartelijk bedankt!

 
30/01/2018: Foto's gymlessen 
Deze week hebben we met gym les gekregen in acrobatiek. Zoals u op de foto's kunt zien, zijn wij volleerde acrobaten!


29/01/2018: Muziekles Elizabeth
Deze week kregen we een muziekles van onze klasgenoot Elizabeth. Ze heeft ons het lied 'For the love of Jesus' geleerd. Dit is een lied van John Stainer (The Crucifixion). Het is een Engelse hyme (= lofzang). Elizabeth gaf erg goed les en het lied klonk dan ook prachtig. Hieronder de liedtekst:

For the Love of Jesus
All for Jesus – all for Jesus,
This our song shall ever be;
For we have no hope, nor Saviour,
If we have not hope in Thee.

All for Jesus – Thou will give us
Strength to serve Thee, hour by hour;
None can move us from Thy presence,
While we trust Thy love and power.

All for Jesus – at Thine altar
Thou wilt give us sweet content;
There, dear Lord, we shall receive Thee
In the solemn Sacrament.


All for Jesus – Thou hast loved us;
All for Jesus – Thou hast died;
All for Jesus – Thou art with us;
All for Jesus Crucified.

All for Jesus – all for Jesus,
This the Church's song must be;
Till, at last, her sons are gathered
One in love and one in Thee.

A-men

Elizabeth, bedankt voor je les! Je hebt het super gedaan.

08/12/2017: High Tea
Na wekenlang hard ploeteren, is het moment eindelijk gekomen... We hebben 10 krullen verzameld. We kunnen een krul verdienen als we goed zelfstandig werken. Als we 10 krullen hebben verzameld, doen we met de klas iets leuks. Bijvoorbeeld een spel of... een high tea! Vrijdagmiddag 8 december was dit laatste het geval. Drie tafels vol eten stonden voor ons uitgestald. De één had cakejes gemaakt, de ander knakworstjes in bladerdeeg, de derde nam cola mee. Al met al zag het ernaar uit dat we het nooit op zouden krijgen. Maar ach, daar draait groep 8a zijn hand niet voor om! Komkommer, minisnackjes, chips, cake en kruidnoten, we eten het allemaal door elkaar heen. Een kniesoor die daar iets om geeft... ;-). Op de foto's ziet u ons op deze gezellige middag! 


16/11/2017: Ritje Engelse dubbeldekker
Vandaag hebben we een exlusief tochtje met een heuse Engelse dubbeldekker gemaakt. Dit hadden we te danken aan Emmaly en haar vader. Emmaly hield haar spreekbeurt over Engelse dubbeldekkers. We zaten gezellig met z'n allen bovenin. Op de eerste rotonde gingen we wel 3x rond... De vader van Emmaly kon de bus ontzettend goed besturen. We waren er erg van onder de indruk. Al met al was het echt supergaaf! Voor foto's klik hier. De foto's zijn helaas niet allemaal even scherp, omdat ze tijdens het rijden zijn gemaakt. 


06/11/2017 - 10/11/2017: Week van respect
Deze week is het 'De week van respect'. Respect hebben voor elkaar vinden wij heel belangrijk. We hebben nagedacht wie er echt ons respect verdient. We kwamen uit bij de schoonmaakster! Zij zorgt ervoor dat we elke dag in een schone en frisse school kunnen binnenstappen. Omdat we ons respect aan de schoonmaakster wilden laten zien, hebben we een mooi boek voor haar gemaakt. Klik hier voor een impressie.


03/11/2017: Techniek

Vandaag hadden we de langverwachte techniekles! We hebben tandpasta gemaakt, molens, paalwoningen en bruggen gebouwd, een quiz gedaan, morsesignalen gegeven en ontcijferd en heuse luchtpistolen gecreëerd. Dank aan de ouders die ons hielpen. Jullie zijn super! Op de foto's ziet u ons bezig. 


Periode zomervakantie t/m herfstvakantie
In deze periode hebben sommige kinderen elke donderdagmiddag handwerken gevolgd. Ze maakten de mooiste dingen. Op de foto's is te zien dat er hard gewerkt werd, maar gezellig kletsen hoorde er natuurlijk ook wel een beetje bij... Moeders die ons hebben geholpen: superbedankt! Jullie zijn geweldig. 

De andere leerlingen waren iedere donderdagmiddag ook hard (en gezellig ;)) aan het werk. Ze hebben mooie presentaties gemaakt over een zelfgekozen onderwerp. In de laatste week voor de herfstvakantie mochten zij dit presenteren. Op de foto's is te zien hoe zij hun best gedaan hebben! Eén groepje had zelfs echte Ferrari-shirts. 05/10/2017: Dag van de leraar
Vandaag was de dag van de leraar. Enne... de meester was nog echt jarig ook. We vieren het een andere keer, maar hij kreeg al wel heel veel cadeaus. Waaronder deze stapel notitieblokjes, waarop hij lekker veel complimentjes voor ons kan schrijven... ;-)21/09/2017: Thema 'pesten'
Vandaag hadden we het met Nieuwsbegrip over 'pesten'. Het is deze week namelijk 'De week tegen pesten'. Dit leidde tot goede gesprekjes onderling. Eén van de opdrachten was om een anti-peststukje voor op de website te schrijven... Wat een prachtige stukken waren er geschreven. Twee voorbeeldstukken:

Voorbeeldstuk 1: Adriëlle en Christine
Beste mensen die dit lezen,

Wij zitten op een christelijke school, maar toch wordt er nog gepest. Dat snappen wij soms echt niet. Als je iemand pest, kwets je iemand en diegene vergeet dat nooit meer! Dus NIET pesten! En als je het toch gedaan hebt? Dan moet je echt je excuses aanbieden, of ga naar de meester of juf om te vragen wat je moet doen.
Wij hopen echt dat wij elkaar op school niet (meer) pesten!

Groetjes,
Adriëlle en Christine 


Voorbeeldstuk 2: Lineke
Beste lezer,

In elke klas wordt er wel gepest. Dat is hartstikke fout. Mensen die gepest worden, voelen zich echt rot. Je moet mensen helpen die gepest worden! Het pesten is de afgelopen jaren minder geworden in Nederland. Dat is fijn, maar eigenlijk zou er niemand gepest moeten worden. We moeten ertegen strijden. Dus: help elkaar!

Groetjes,
Lineke 


Anne-Lize, Leanne en Wilke hadden zelfs een pestsituatie nagebootst. Vaak wordt er online gepest, bijvoorbeeld via Whats-app of via de mail. Hieronder foto's van het pesten via Whats-app:
15/09/2017: Gezellige middag op school
Vandaag waren de groepen 3 t/m 7 op schoolreis, dus we hadden het rijk alleen. Tussen de middag hebben we met z'n allen op school gegeten. Frikandellen, eierkoeken, chocoladebroodjes, cola... niet echt gezond allemaal, maar wel erg lekker! 's Middags hebben we verstoppertje door de school gespeeld. Dat ging erg goed! We hebben ook Belgisch verstoppertje gedaan. Dat is eigenlijk omgekeerd verstoppertje. Twee kinderen gaan zich verstoppen en de rest gaat hen zoeken. Als je dan iemand vindt, ga je erbij zitten. Uiteindelijk zit dus iedereen verstopt. We hebben zo een gezellige middag met elkaar gehad.