Welkom op de groepspagina van groep 8a

Open dagen en doe-middagen voortgezet onderwijs scholen:

Calvijn
31 januari van 14:30 tot 17:00 en 19:00 tot 21:00: Open dag.
Gilde
24 januari 13:30 tot 16:00 en 18:30 tot 21:00: Open dag.
31 januari 13:30 Ė 19:00: Meidendag. Digitaal aanmelden verplicht.
7 februari 14.45-19.00: Doe-middag Techniek Havo. Digitaal aanmelden verplicht.
14 februari 19:00 tot 21:00: Inloopavond voor ouders, leerlingen groep 8.
Gomarus
16 januari 19:00 tot 21:00: Open dag.
Wellant
20 januari 15:30 tot 17:00 en 19:00 tot 21:00: Open dag.
22 februari 15:30 -17:30  en 18:30 tot 20:00: Open dag.
Wartburg Marnix
27 januari 9:30 Ė 12:30: Open dag.
23 januari 19:45 - 21:00: Voorlichtingsavond ouders.
Camphusianum
20 januari 09:00 tot 13:00: Open dag.

8/12/2017
Na wekenlang hard ploeteren, is het moment eindelijk gekomen... We hebben 10 krullen verzameld. We kunnen een krul verdienen als we goed zelfstandig werken. Als we 10 krullen hebben verzameld, doen we met de klas iets leuks. Bijvoorbeeld een spel of... een high tea! Vrijdagmiddag 8 december was dit laatste het geval. Drie tafels vol eten stonden voor ons uitgestald. De ťťn had cakejes gemaakt, de ander knakworstjes in bladerdeeg, de derde nam cola mee. Al met al zag het ernaar uit dat we het nooit op zouden krijgen. Maar ach, daar draait groep 8a zijn hand niet voor om! Komkommer, minisnackjes, chips, cake en kruidnoten, we eten het allemaal door elkaar heen. Een kniesoor die daar iets om geeft... ;-). Op de foto's ziet u ons op deze gezellige middag!

16/11/2017
Vandaag hebben we een exlusief tochtje met een heuse Engelse dubbeldekker gemaakt. Dit hadden we te danken aan Emmaly en haar vader. Emmaly hield haar spreekbeurt over Engelse dubbeldekkers. We zaten gezellig met z'n allen bovenin. Op de eerste rotonde gingen we wel 3x rond... De vader van Emmaly kon de bus ontzettend goed besturen. We waren er erg van onder de indruk. Al met al was het echt supergaaf! Voor foto's klik hier. De foto's zijn helaas niet allemaal even scherp, omdat ze tijdens het rijden zijn gemaakt.

06/11/2017 - 10/11/2017: Week van respect
Deze week is het 'De week van respect'. Respect hebben voor elkaar vinden wij heel belangrijk. We hebben nagedacht wie er echt ons respect verdient. We kwamen uit bij de schoonmaakster! Zij zorgt ervoor dat we elke dag in een schone en frisse school kunnen binnenstappen. Omdat we ons respect aan de schoonmaakster wilden laten zien, hebben we een mooi boek voor haar gemaakt. Klik hier voor een impressie.

03/11/2017: Techniek

Vandaag hadden we de langverwachte techniekles! We hebben tandpasta gemaakt, molens, paalwoningen en bruggen gebouwd, een quiz gedaan, morsesignalen gegeven en ontcijferd en heuse luchtpistolen gecreŽerd. Dank aan de ouders die ons hielpen. Jullie zijn super! Op de foto's ziet u ons bezig.

Periode zomervakantie t/m herfstvakantie
In deze periode hebben sommige kinderen elke donderdagmiddag handwerken gevolgd. Ze maakten de mooiste dingen. Op de foto's is te zien dat er hard gewerkt werd, maar gezellig kletsen hoorde er natuurlijk ook wel een beetje bij... Moeders die ons hebben geholpen: superbedankt! Jullie zijn geweldig.

De andere leerlingen waren iedere donderdagmiddag ook hard (en gezellig ;)) aan het werk. Ze hebben mooie presentaties gemaakt over een zelfgekozen onderwerp. In de laatste week voor de herfstvakantie mochten zij dit presenteren. Op de foto's is te zien hoe zij hun best gedaan hebben! Eťn groepje had zelfs echte Ferrari-shirts.

05/10/2017: Dag van de leraar
Vandaag was de dag van de leraar. Enne... de meester was nog echt jarig ook. We vieren het een andere keer, maar hij kreeg al wel heel veel cadeaus. Waaronder deze stapel notitieblokjes, waarop hij lekker veel complimentjes voor ons kan schrijven... ;-)

21/09/2017: Thema 'pesten'
Vandaag hadden we het met Nieuwsbegrip over 'pesten'. Het is deze week namelijk 'De week tegen pesten'. Dit leidde tot goede gesprekjes onderling. Eťn van de opdrachten was om een anti-peststukje voor op de website te schrijven... Wat een prachtige stukken waren er geschreven. Twee voorbeeldstukken:

Voorbeeldstuk 1: AdriŽlle en Christine
Beste mensen die dit lezen,

Wij zitten op een christelijke school, maar toch wordt er nog gepest. Dat snappen wij soms echt niet. Als je iemand pest, kwets je iemand en diegene vergeet dat nooit meer! Dus NIET pesten! En als je het toch gedaan hebt? Dan moet je echt je excuses aanbieden, of ga naar de meester of juf om te vragen wat je moet doen.
Wij hopen echt dat wij elkaar op school niet (meer) pesten!

Groetjes,
AdriŽlle en Christine

Voorbeeldstuk 2: Lineke
Beste lezer,

In elke klas wordt er wel gepest. Dat is hartstikke fout. Mensen die gepest worden, voelen zich echt rot. Je moet mensen helpen die gepest worden! Het pesten is de afgelopen jaren minder geworden in Nederland. Dat is fijn, maar eigenlijk zou er niemand gepest moeten worden. We moeten ertegen strijden. Dus: help elkaar!

Groetjes,
Lineke

Anne-Lize, Leanne en Wilke hadden zelfs een pestsituatie nagebootst. Vaak wordt er online gepest, bijvoorbeeld via Whats-app of via de mail. Hieronder foto's van het pesten via Whats-app:

15/09/2017: Gezellige middag op school
Vandaag waren de groepen 3 t/m 7 op schoolreis, dus we hadden het rijk alleen. Tussen de middag hebben we met z'n allen op school gegeten. Frikandellen, eierkoeken, chocoladebroodjes, cola... niet echt gezond allemaal, maar wel erg lekker! 's Middags hebben we verstoppertje door de school gespeeld. Dat ging erg goed! We hebben ook Belgisch verstoppertje gedaan. Dat is eigenlijk omgekeerd verstoppertje. Twee kinderen gaan zich verstoppen en de rest gaat hen zoeken. Als je dan iemand vindt, ga je erbij zitten. Uiteindelijk zit dus iedereen verstopt. We hebben zo een gezellige middag met elkaar gehad. Hieronder nog een groepsfoto van ons: