Welkom op de groepspagina van groep 1a


Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina. Wie zijn wij? Wij zijn een groep van enthousiaste kleuters van 4 en 5 jaar. Heel leuk om in groep 1 te zitten, want van 'naar school gaan' word je knap. Rondom thema's leren, spelen, lezen en zingen wij. Op deze pagina laten wij u meegenieten van alles wat er in onze groep gebeurd. Dit doen we met een 'praatje' en een 'plaatje'. Voor het 'plaatje' klikt u op de link in het 'praatje'. Zo komt u vanzelf bij de foto's.

We hebben al weer 4 schoolweken achter de rug. Wat was het begin spannend, voor sommige kinderen. Maar wat is het mooi om te zien hoe goed we nu al (aan elkaar) gewend raken. Er ontstaat samenspel, er wordt flink gewerkt, we luisteren goed naar Bijbelverhalen en we zingen al zoveel psalmen en liedjes. Geniet u maar mee met de eerste foto's!

Thema "Noach en de Ark (september, oktober)
"Klop, klop, klop.....
Tik, tik, tik......
Noach bouwt een heel groot schip......"
Dit lied leren wij bij ons nieuwe thema "Noach en de Ark".
Na de ‘wenweken’, waarin we aandacht hebben besteed aan "Kikker" is het inmiddels tijd voor een echt thema. We zijn gestart met het onderwerp: "Noach en de ark’" Dit, omdat deze verhalen in deze periode op het rooster staan en ze de kinderen enorm aanspreken.  We hebben er erg veel van geleerd. De kleuren van de Regenboog. Waarom de Ark kon drijven. Hij werd van hout gemaakt. We hebben in de kring ook een les gedaan over 'drijven en zinken'. Toen ontdekten we zelf dat o.a. hout blijft drijven. We leerden ook over twee aan twee. Zo gingen de dieren de Ark in. We bouwden in de blokkenhoek een Ark, maar ook diverse andere schepen. We hebben erg genoten van dit thema. Kijkt u maar mee!