Welkom op de groepspagina van groep 1a/2a

Op deze pagina kunt u regelmatig lezen over onze thema's en wat er allemaal gebeurt in onze groep.

mei 2019
Na de meivakantie gaan we ons laatste thema starten. Welk thema? Dat is nog even geheim....

april 2019
Toen we het thema verkeer afgerond hadden, hebben we nog even over koningsdag gewerkt. We hebben mooie feesthoeden gemaakt en een letter met de kleuren van de vlag. Ook hebben we een geheim Moederdag cadeautje gemaakt. Op een vrijdag hebben we meegedaan aan de koningsspelen. We gingen met groep 2 ontbijten op school en daarna allemaal spelletjes doen.  Gelukkig was het mooi weer zodat ook de spelletjes buiten door konden gaan. Hier ziet u wat foto's van deze periode.

maart 2019
In maart hebben we gewerkt over verkeer en vervoer. Dit thema hebben we zelf gekozen. Vooral politie leek ons erg leuk. Dus dat hebben we er ook in verwerkt. We namen echte verkeersborden mee naar school die we gebruikten tijdens het buitenspel. Ook pionnen en gele hesjes werden veel gebruikt. We maakten in de klas een verkeerstafel met wegen en auto's e.d. We hebben ook van kerken, rolletjes en karton een brug gebouwd op een schoenendoosdeksel. Schilderen, vouwen, plakken … we hebben weer van alles gedaan over het thema.

februari 2019
Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema : de mooiste vis van de zee.  We hebben prachtige aquaria gemaakt van schoenendozen. Daar moesten we soms wel meer dan vijf keer aan werken. Wat werd het mooi in de klas! Een mooie onderwaterwereld. De laatste weken hebben we een viswinkel in de klas waar we haring, makreel, zalm  en kibbeling verkopen.
 De kibbeling hebben we ook echt geproefd toen we naar de viskraam geweest zijn. Nu maken we nog een mooie vis van papier-maché en dan ronden we ons thema af. We gaan weer een nieuw thema bedenken. Een paar foto's ziet u hier.

december 2018
De laatste weken hebben we over het kerstfeest gewerkt: We hebben eerst bedacht wat er allemaal bij het kerstfeest hoort: ster, kerk, kerstfeestviering met uitnodiging, licht, kaars.....  Daar hebben we met elkaar werkjes bij bedacht: ster uitvlekken op de uitnodiging, kerk bouwen van kleine en grote blokken, kerk maken van doosjes en rolletjes, kaars maken van een rolletje, een kaarsenstandaard... Het thema hebben we met elkaar vorm gegeven. De letter kwam daar verschillende keren bij aan de orde. Na de vakantie gaan we nog even verder over die letter zodat we die letter goed kunnen onthouden. Hier ziet u een paar foto's van de bouwwerken en van het buitenspel toen het gevroren had.

november  2018
Het tweede thema ging over de herfst. We waren van plan om een weekje aandacht te besteden aan de herfst en dan een ander thema te gaan beginnen, maar het zijn meer weken geworden. We hebben enthousiast gewerkt over de regen en de mooie herfstblaadjes toen juf Roeleveld bij ons stage liep. We hadden een leuk herfstwinkeltje dat zij meegebracht had, waar we allerlei herfstvruchten konden verkopen. We hebben ook champignons gekweekt en we keken elke dag hoe hard die groeiden.

oktober 2018
In de Kinderboekenweek hebben we het thema vriendschap besproken. We mochten met onze vriendjes en vriendinnetjes op de foto. Ook hebben we allemaal een boekje ingepakt voor een ander kind. Dit boekje mochten elke dag een paar kinderen uitpakken en bekijken samen met de juf aan een tafel. En natuurlijk hebben we meegedaan aan de kleurwedstrijd. De  kleurplaten die waren klaargekomen, hebben we op de gang gehangen zodat iedereen het kon zien.

september  2018
Inmiddels hebben we al heel veel geleerd over bijen. Ons eerste thema was:
bijen in de tuin. We hebben eerst mooie bloemen geschilderd op een groot papier en bloemen geplakt met onze verjaardag datum erop. Toen zag het er al heel gezellig uit in de klas! We hebben filmpjes bekeken over bijen en daarna allerlei knutselwerkjes gemaakt over de bij, de honingraat, de bijenkorf,  de bijenkast en daarbij ook een aantal schrijf- en rekenwerkjes. Natuurlijk hebben we ook boekjes voorgelezen en bekeken over bijen. Er was een winkeltje in de klas waar je honing en honingdropjes kon kopen. En wat nog het allerleukste was? We hebben echte bijenhoning geproefd op een stukje beschuit!  En we vonden het zo lekker dat we het als afsluiting van ons thema nog een keer op een cracker gegeten hebben. Bijna iedereen vond het heerlijk!