Welkom op de groepspagina van groep 8b!

Gips --> Gehandicapten Informatie Project Scholen (8/3/2019)

Vanmiddag hebben we een ontzettend leuke middag gehad. We hadden namelijk GIPS! Dat is een project dat ons meer leert over het hebben van een handicap of beperking. We hebben hierover met elkaar nagedacht en soms ook ervaren hoe het voelt om een beperking te hebben. Zo hebben we geoefend met het brailleschrift, een jas aangetrokken met één verlamde arm, gelopen met een blindenstok, geluisterd naar een verhaaltje met een gehoorapparaat en in een rolstoel gereden. We hebben er veel van geleerd! Ook maakt het ons dankbaar om te merken hoe fijn het is dat we niet met zulke grote beperkingen te maken hebben.  Op de foto's ziet u ons bezig!

Techniek 2 (21/2/2019)

Onze tweede techniekles, op 21 februari 2019, zit er weer op. We hebben kranen, paalwoningen en bruggen gebouwd, tandpasta gemaakt en gewerkt met vlaggentaal en met de Morsecode. Ouders die deze middag aanwezig waren en hielpen, onze hartelijke dank! De foto's vindt u hier!

De Cito zit erop! (25/1/2019)

Na een goede week heel hard gewerkt te hebben, zit de Cito erop! We hebben allemaal keigoed ons best gedaan. Bij zo'n mooie mijlpaal hoort natuurlijk een foto. Klik hier om ons enthousiasme te bewonderen ;-)!

Techniek 1 (7/12/2018)

Op 7 december hadden we onze eerste techniekles. We hebben bruggen, windmolens en paalwoningen gebouwd, een zonnecelmobiel in elkaar gezet, tandpasta gemaakt en gewerkt met Morse (seinen). Ouders die deze middag aanwezig waren en hielpen, onze hartelijke dank! De foto's vindt u hier!

Eerste rapport (3/12/2018)

De tijd in groep 8b vliegt voorbij. Inmiddels zit de eerste periode er alweer op. We hebben keihard gewerkt en supermooie cijfers
behaald. We kunnen trots op onszelf zijn! Voor de groepsfoto's, klik hier! U vindt hier ook een speciaal kiekje van Joost, die zich op de groepsfoto steeds achter zijn rapport verstopte ;-).

Levend stratego (5/11/2018)

In de week na de herfstvakantie, op 5 november, hebben we in 'het hondenbos'  levend stratego gespeeld. Tjongejonge, wat zat die vlag goed verstopt. In een holle boom, hoog tussen de takken of juist weggemoffeld tussen bladeren... het was een hele zoektocht. Er is erg leuk en sportief gespeeld. En na afloop had de moeder van Geertje voor chips gezorgd! Dat was natuurlijk helemaal geniaal. Voor de foto's, klik hier!

Feestmiddag (28/9/2018)

Vanmiddag waren wij (de groepen 8) als enige klassen op school. Daar hebben we natuurlijk een feest van gemaakt. We hebben bolletjes frikandel gegeten en verstoppertje door de school gedaan. Zie foto's!

Crea: het ei dat ben jij! (31/8/2018)
Aan het begin van het schooljaar wachtte ons direct een moeilijke opdracht. We moesten een ei heelhuids vanaf de tweede verdieping op de begane grond krijgen. Complimenten, het is heel veel groepjes gelukt. Van parachutes tot 'ingewikkelde softballen'... Zie de foto's voor een sfeerimpressie.