Welkom op de groepspagina van groep 8b

20/06/2018 t/m 22/06/2018
'Het is hier heel gezellig, iedereen doet mee... Als we samen zingen, zing je echt voor twee... En ben je chag-e-rijnig neem een bakkie thee, het kamp hier is geweldig, ja het is oké'. Al weken schalde het kamplied door de groepen 8, maar op 20 juni gingen we echt op kamp! We hebben een fantastische kampweek met elkaar gehad. We hebben een vossenjacht gedaan en verschillende spellen in het bos. Ook zijn we naar een museum geweest met allerlei bijzondere dieren. We hebben daar ook een roofvogelshow gezien. Daarnaast hadden we natuurlijk bonte avond en zijn we wezen zwemmen. Kortom: te veel om op te noemen... Ook te veel foto's voor één mapje, daarom twee linkjes: foto's 1, foto's 2

25/05/2018 en 01/06/2018: Workshops
Op deze dagen hebben we workshops gevolgd over uiteenlopende onderwerpen. We konden kiezen uit de volgende workshops: pizza bakken, appeltaart maken, handwerken, kapsels verzorgen, fotografie en allerlei sportieve activiteiten. Het was superinteressant. Op de
foto's ziet u ons bezig.

Voor de voorjaarsvakantie
Beste mensen, er is een hele periode voorbij gevlogen in onze klas. Er wordt hard gewerkt aan inzet, betrokkenheid en de huiswerkhouding van de leerlingen. Daarnaast proberen we daardoor natuurlijk zoveel mogelijk te leren op gebied van rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en alle andere vakken. Elke dag beginnen en eindigen we door stil te staan bij Wie ons dit alles geeft. De Heere God is het, die ons de vrijheid in ons land schenkt om naar school te kunnen gaan. En dat we dan ook kunnen kiezen voor een christelijke school. We danken Hem elke dag voor de verjaardagen die gevierd mogen worden en familieleden die uit het ziekenhuis zijn gekomen of een baby hebben gekregen.  Ook deze periode, mocht een meisje uit onze klas een zusje krijgen. Van harte gefeliciteerd nog!

Hieronder volgen een aantal indrukken van wat de leerlingen onthouden hebben van de afgelopen periode:

Rien: Met geschiedenis hebben we het over de Islam gehad. In het boek stond er een leuk verhaal over Mohammed met de spin. Met aardrijkskunde hebben we het over Australië gehad. Alleen toen was ik er niet. Ik was toen geopereerd aan mijn ontstoken blinde darm. Geluk dat hij niet gesprongen was. Met rekenen hebben we werkboeken om in te rekenen. We hebben  ook +klas( elke dinsdag middag ) waar ik zelf ook inzit. Dat is ook superleuk.
Dian: Met handvaardigheid hadden we een leuke opdracht, we moesten een droomhuis maken. Ook hebben we een rekentijger groep waar ikzelf ook in zit, daar reken je veel best moeilijke sommen uit en de week voor de vakantie hadden we een toets daarvan. Ook hebben we bijna elke week het zonnetje van de week. Aan het begin kreeg iedereen een blad met alle namen van onze klas en daaronder was een leeg stuk daar kon je een compliment voor iedereen opschrijven. Bijna elke week word er iemand uitgekozen en dan kan iedereen zijn compliment zeggen.
Bart D.: Wij hebben al een tijdje monsterkaartjes daar kun je hele leuke dingen mee doen echt leuk om aan te raden je kan bijv. Drinken na keuze onder les,15min.buiten spelen, les geven sommige kinderen hebben het al gedaan en je kan voorlezen bij de kleuters kortom heel leuk maar ook goed voor de juf en de meester want je krijgt ze niet zomaar je moet ze verdienen door goed je best te doen en vele doen het dan ook.
Marlène: Pas geleden hebben we veel spelletjes in de klas gedaan bijv. een kring maken en als je oogcontact hebt moet  je overrennen. Dat was wel echt heel leuk.
Jesse: Bij handvaardigheid gingen we huisjes maken,  en tijdens de les kunnen we monsterkaartjes sparen.
Iedereen maakte andere huisjes.  De laatste vrijdag voor de vakantie(vandaag) gaan we spelletjes doen en mogen we de hele dag aan de huisjes werken. 's Middags gaan we met een drone vliegen.

etentje HAGI
Beste lezers, wij zijn al weer heel wat weken aan het werk in groep 8b. Na de zomervakantie zijn we goed van start gegaan en ondertussen is er al heel wat werk verzet. Met rekenen hebben we al twee thema’s afgerond. Dat betekent dat we ook twee toetsen hebben gehad. Met taal evenzo. Ons huiswerk is vermeerderd ten opzichte van vorig jaar, kortom: we zijn hard bezig om een hoge inzet te laten zien. In de Bijbelverhalen komen de verhalen uit het Oude Testament op dit moment aan de orde. Adam, Henoch, Metusalem, Abraham, Izak en Jakob: namen uit de Bijbel uit wie eens de Heere Jezus geboren ging worden. En voor ons geen onbekende namen meer, nu we er over verteld hebben gekregen.

Net voor de herfstvakantie hebben we ook nog twee bijzonder leuke dingen meegemaakt, waarbij we even niet met ons gewone schoolwerk bezig waren. De juf vierde haar verjaardag en we zijn met z’n allen bij Klaas Vaak wezen eten! Dit laatste was mogelijk gemaakt door het Hagi Wensenfestival, waar de juf een wens had ingediend om met de hele klas een patatje te kunnen gaan eten ‘ergens’. Groot was onze verrassing uiteraard, toen we hoorden dat deze wens ingewilligd zou worden. En wat is het ontzettend leuk en gezellig geweest! Klik hier voor een impressie van ‘ons etentje’.

Handwerken/handvaardigheid periode Zomer- Herfst

Afgelopen periode hadden de leerlingen van groep 8 de mogelijkheid om samen met een aantal moeders bezig te zijn met handwerken (borduren). De andere kinderen in de klas gingen aan de slag met een maanwoning. Zie hieronder een aantal foto's.