Welkom op de groepspagina van groep 1a
Wie zijn wij? Wij zijn een gezellige groep kleuters van 4 en 5 jaar. Wij zijn een groeigroep, wat inhoudt dat wij klein begonnen zijn (11 stoeltjes in de kring) en dat onze kring steeds groter wordt. Iedere keer komen er kinderen in onze groep bij, die 4 jaar geworden zijn. Wat een gezelligheid hebben we met elkaar. Met elkaar ontdekken we de 'wereld' om ons heen. We spelen en leren met en van elkaar. Dit doen we rondom thema's. De start van een thema is vaak een 'probleemstelling', voorwerp of een denkwolk. De start is 'de rode draad' door het thema heen. Er wordt een themahoek ingericht en ook een themakast met boekjes, spullen, voorwerpen die te maken hebben met het thema. Deze dingen mogen de kinderen van thuis meebrengen. Hier leren we ook weer van. Dit schooljaar hopen we weer veel 'te ontdekken', Op deze pagina houden we u op de hoogte van alles wat er in onze groep gebeurd. In het 'praatje' zit vaak een link naar het fotoalbum. Deze foto's kunt u ook downloaden.
Hierbij wat foto's van de eerste schoolweken. Het was wennen, maar ook genieten. Al die nieuwe uitdagingen. Vooral gym, daar genieten we erg van. Kijkt u maar eens hier!

Thema 'Boeken' (september)
Mientje Muis heeft een probleem. De kinderen uit de klas gaan elke woensdag naar de schoolbieb. Deze 'bieb' is op de 2de verdieping. Daar moeten we wel 2 trappen voor op. Mientje wil ook graag naar de 'bieb', maar zij kan die grote trappen niet op. Hoe gaan we dit oplossen voor Mientje?  Met ons 'Denkhoofd' aan, bedenken we allerlei oplossingen voor dit probleem. Een 'bieb' in de klas inrichten, vinden we de beste oplossing. We bedenken hoe deze eruit moet zien en wat er allemaal nodig is.......
Wat hebben we genoten van het spel in de bibliotheek. We maakten onze eigen 'biebpas', We leenden boeken en als we ze te laat terugbrachten, moesten we een boete betalen. In de blokkenhoek bouwden we een boekenkast, waar Mientje haar boeken in kon zetten. We leerden het verschil, tussen boeken kopen en boeken lenen. Leuke liedjes over boeken en de bibliotheek leerden we ook en heel veel nieuwe woorden. Ook hebben we veel over het boek zelf geleerd. Een boek heeft een voor- achterkant, maar ook een rug. En wat zijn er veel soorten boeken! Geniet mee met deze foto's!

Kinderboekenweek (oktober)
De Kinderboekenweek was een mooie afsluiting van ons thema 'Boeken'. Het thema van de Kinderboekenweek was 'Op reis'. Samen met 'Muisje Gijs' maakten we een reis. Met zijn Bijenkoffer Sammie reisden we overal heen en gingen er steeds meer 'vriendjes' mee. Kikker en Beer. Wist u dat we ook het feest vierden van Kikker. Zijn boeken bestonden 30 jaar. Op woensdag vierden wij zijn feest. Juf Poortvliet las voor uit één van zijn boeken en we kregen ook nog een traktatie. Er was een kleurwedstrijd in 'onze bieb'. Kikker vond dat wij allemaal goed ons best hadden gedaan, daarom kregen we allemaal een 'prijs'. Op de boekenruilmarkt, hebben we allemaal boeken uit mogen zoeken. Als je boeken had ingeleverd kreeg je een 'tegoedbon'. Daar mocht je weer een ander boek voor uitzoeken. Wat een feest. Bekijkt u de foto's maar eens.